П`ятниця, 29.03.2024, 18:46












ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
 
Головна » 2012 » Травень » 18 » З 2018 –го газу без лічильника не буде
З 2018 –го газу без лічильника не буде
13:05
         У зв’язку з обмеженістю і постійним здорожчанням природних енергоресурсів, зокрема природного газу, актуальним стає питання заощадження та його раціонального використання, а відповідно і зменшення оплати за використане блакитне паливо. До того ж Закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», прийнятий Верховною Радою в минулому році, зобов’язує до 2018 року перейти на лічильники всі категорії споживачів. Безкоштовно.
         На території Чернігівської області станом на квітень 2012 року газовими лічильниками користуються 70,78% споживачів, тобто близько 99 тисяч абонентів продовжують сплачувати за газ по нормам споживання незалежно від реальних обсягів його використання. Згідно з прийнятим законом кожен з них до 2018 року повинен бути забезпечений лічильником газу. Лічильники повинні встановити навіть ті, хто за допомогою «блакитного палива» лише готує їжу. Підприємства, які використовують газ, уже встановили вузли обліку. Фізичні особи-підприємці, що користуються газом для своєї підприємницької діяльності також повинні споживати газ лише по лічильнику. Відмова від встановлення буде підставою для розірвання договору на постачання газу.
       Робота по встановленню лічильників триває безперервно. В поточному році згідно інвестпрограми «Чернігівгазу» у квартирах та будинках, що користуються газом комплексно, в тому числі для опалення, планується встановити 1484 лічильники. Ті, хто використовує газ для приготування їжі та підігріву води, мають встановити лічильник до 2016 року. В 2012-му «Чернігівгаз» планує це зробити в 6,5 тисячах квартир з водонагрівачами. Найчисленніша група споживачів газу, яких до 2018 року закон зобов’язує перейти на лічильники, - це ті, хто користується лише газовою плитою. Таких на Чернігівщині понад 72 тисячі.
       Найбільше споживачів газу без лічильника зосереджено у Чернігові та Чернігівському районі. Тим часом Борзнянський, Бобровицький та Коропський райони вже 100-відсотково перейшли на лічильники. До них наближаються Талалаївський, Варвинський , Новгород-Сіверський райони.
       Для встановлення безкоштовного лічильника власник житла в першу чергу має написати заяву до управління з експлуатації газового господарства та газифікації за місцем проживання. Жителям Чернігова та Чернігівського району треба звернутися за адресою: м. Чернігів, вул. Гончарова, 11 (дільниця із заміни газових приладів, встановлення лічильників та газифікації).
       Заяви реєструються в журналах відповідно до виду споживання природного газу. Згідно дати реєстрації буде визначений термін і черговість встановлення приладу. Після цього абонент очікує на повідомлення від газової служби. Після отримання повідомлення для виготовлення проекту (ескізу) необхідно звернутися до проектної групи ПАТ «Чернігівгаз». При собі треба мати проект газифікації будинку (для приватного сектора), технічний план квартири (для багатоповерхівок). Готове проектне рішення (ескіз) надати на дільницю із заміни газового обладнання, встановлення лічильників та газифікації ПАТ «Чернігівгаз» у відповідному районі області. Громадян, які добровільно не заявили про намір користуватися лічильником, буде офіційно проінформовано про необхідність звернутися до ПАТ «Чернігівгаз».
        У разі відмови абонента від встановлення лічильника поставка газу буде припинятися. Газівники запевняють: розраховуватися за спожиті кубометри газу за показниками лічильника значно вигідніше, аніж нормативно-розрахунковий метод. Прилад показує фактичний обсяг використаного ресурсу і дає можливість заощадити до 30% бюджету. Хіба це не стимул до економного і раціонального використання природного газу в побуті? Окрім заощадження коштів, лічильник сприяє безпеці. Він допомагає виявити можливий виток газу. Якщо всі газові прилади вимкнені, а облік продовжується, необхідно обов’язково обстежити газову мережу та обладнання на наявність витоку.
      Зверніть увагу! Роботи з оснащення лічильниками житлових приміщень проводяться безкоштовно. У разі відомих фактів вимагання працівниками «Чернігівгазу» оплати за встановлення безкоштовних лічильників просимо звертатися на «телефон довіри» (0462) 64-42-97.

ПАТ «Чернігівгаз»
Переглядів: 1403 | Додав: gazcn | Рейтинг: 0.0/0 |
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук