Вівторок, 23.04.2024, 12:28













Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
 
Головна » Архів матеріалів
Шановні споживачі скрапленого газу!
ПАТ «Чернігівгаз» повідомляє, що станом на 25.01.2012 року вартість 1 балону скрапленого газу ( вага скрапленого газу в балоні 21 кг) для населення складає 121 гривню за балон.
Нагадуємо, що скраплений газ – це вибухонебезпечна речовина, газобалонні установки потребують відповідного фахового обслуговування. Побутові балони, які доставляє населенню ПАТ «Чернігівгаз» проходять  гідровипробування і наповнюються на спеціалізованих газонаповнювальних станціях або пунктах. Цю роботу виконує персонал, який має відповідну кваліфікацію для виконання зазначених робіт.
На даний час єдиним спеціалізованим підприємством  по забезпеченню населення скрапленим газом на території  Чернігівської області є ПАТ «Чернігівгаз».
Фахівцям «Чернігівгазу» неодноразово доводилося обслуговувати аварійні виклики абонентів, які придбали  побутові балони газу у сторонніх організацій. При цьому було виявлено, що балони не проходили гідровипробувань, ... Читати далі »
Переглядів: 1983 | Додав: gazcn | Дата: 02.02.2012

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ГАЗОМ!
        Загальновідомо, що природний та скраплений газ є вибухонебезпечним видом палива, а продукти його неповного згоряння є токсичними для людини. Особливо частими стають нещасні випадки, пов’язані з порушенням «Правил користування газом в побуті», з настанням холодів.
Так, з початку опалювального сезону 2011/12 року в Україні, а саме у період з
14 жовтня по 26 грудня, сталося 46 нещасних випадків, в яких постраждало 93 особи, загинуло 46 людей. Найрезонансніший випадок стався 24 грудня 2011 року, у 5-ти поверховому житловому будинку у м. Кривий Ріг. Унаслідок отруєння продуктами згорання газу постраждало шестеро людей, троє осіб загинуло, серед них малолітня дитина, і троє - госпіталізовані.  Причиною трагедії була відсутність належної вентиляції внаслідок самовільного втручання в роботу вентиляційної системи.
Основними причинами отруєнь є перегрів та утворення тріщин на опалювальних печах застаріло ... Читати далі »
Переглядів: 1299 | Додав: gazcn | Дата: 20.01.2012

ОБЕРЕЖНО: ГАЗ!
За даними Держгірпромнагляду на території України упродовж останніх років кількість трагічних подій, пов’язаних з використанням газу, набула загрозливих масштабів і може розцінюватися як надзвичайна. Особливо частими стають випадки отруєння чадним газом з настанням опалювального сезону. Зокрема, станом на 12 грудня 2011року, при використанні газу в побуті в Україні сталося 98 нещасних  випадків, в яких постраждало 196 осіб, з них загинуло - 76 (внаслідок отруєння чадним газом - 73, внаслідок вибуху газоповітряної суміші - 3).  Сумна статистика 2010- го свідчить: в 137 випадках постраждало 291 особи, загинуло 115. За цими сухими цифрами — людське горе: понівечені долі, втрачене здоров`я, майно, зруйноване  житло... Назавжди в пам`яті залишаться великі трагедії, що сталися у Дніпропетровську, Львові, Євпаторії. Приклади трагічних подій від порушення правил користування газом можна навести і по нашій області. В 2010 році мали місце 3 смертельні випадки, а ... Читати далі »
Переглядів: 1282 | Додав: gazcn | Дата: 28.12.2011

        Піднесений настрій, усміхнені обличчя, бравурні звуки оркестру, стрункі дівчата в яскравих костюмах — свято відчувалося вже у фойє театру, де 25 листопада відзначало пам’ятну дату в історії своєї життєдіяльності Публічне акціонерне товариство «Чернігівгаз». Привітати газівників зі святом прийшло та приїхало багато почесних гостей. Це й ветерани підприємства, колеги, партнери і просто друзі. Спогади, радість зустрічі створювали теплу та щиру атмосферу сімейного свята.
         Розпочався урочистий вечір яскравим запальним гопаком. Майстерність танцюристів запалила в серцях газівників вогник щастя, саме такий, який у далекому 1956-му запалили вони в домівках багатьох чернігівців. Про неоціненну працю трудівників, які інколи, незважаючи на негоду, особистий час, долають труднощі, попереджують аварійні ситуації в містах та селах Чернігівської області говорив у своєму вітальному слові голова обласної облдержадміністрації ... Читати далі »
Переглядів: 947 | Додав: gazcn | Дата: 12.12.2011

Шановні споживачі природного газу!
Напередодні нового опалювального сезону 2011 – 2012 р.р., з метою недопущення аварійних ситуацій, ПАТ «Чернігівгаз» просить звернути особливу увагу на необхідність дотримання правил безпеки при користуванні побутовими газовими приладами та апаратами:
1. Уважно ознайомитися з Інструкцією (керівництвом) з експлуатації газових приладів і апаратів, що встановлені в квартирі або будинку.
 2. Забезпечити цілісність і підтримання в порядку газового обладнання.
3. Слідкувати за нормальною роботою газового обладнання, димоходів і вентиляції, перевіряти тягу до ввімкнення і під час роботи газових приладів за відведенням продуктів згорання газу в димохід.
4. При несправності газового обладнання викликати працівників газового господарства.
5. Закривати негайно крани пальників газових приладів при раптовому перериванні в подачі газу і повідомляти аварійну службу газового господарства.
6. При появі в приміщенні ... Читати далі »
Переглядів: 1274 | Додав: gazcn | Дата: 14.10.2011

До уваги споживачів природного газу!
В червні 2011 року Верховна Рада України затвердила Закон «Про забезпечення комерційного обліку газу» . Він передбачає, що з 1 січня 2018 року, всім категоріям споживачів природний газ може постачатися лише при наявності приладів комерційного обліку. Зокрема, для населення, що проживає у квартирах і приватних будинках, у яких газ використовується комплексно і в т.ч. для опалення, обов'язковий комерційний облік вводиться з 1 січня 2012р.; для підігріву води і приготування їжі - з 1 січня 2016 р.; тільки для приготування їжі - з 1 січня 2018 р.
Роботи по оснащенню лічильниками житлових приміщень будуть проводитися безкоштовно і такі прилади обліку будуть вважатися власністю газопостачальної компанії. Втім відповідальність за збереження та повне відшкодування збитків при його навмисному пошкодженні буде цілком покладатися на споживача.
Для забезпечення дотримання норм законодавства і планомірного виконання робіт, передбачених даним ... Читати далі »
Переглядів: 1383 | Додав: mreg | Дата: 26.09.2011

Переглядів: 862 | Додав: gazcn | Дата: 09.08.2011

ЦЕ ПОВИНЕН ЗНАТИ КОЖЕН !
Обережно - газопрвід!
До уваги керівників підприємств , будівельних організацій і громадян.
           При експлуатації підземних і наземних газопроводів , під час виконання будівельних і земляних робіт поблизу них , трапляються випадки пошкодження газопроводів.
            ПАМЯТАЙТЕ!   Пошкодження газопроводів може призвести до припинення газопостачання , вибуху , пожежі і несщастних випадків.
Траси підземних газопроводів позначаються спеціальними вказівками (реперами, настінними знаками).


ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
     -проводити будівельні , земляні роботи на відстані менше 15,0 м, від газопроводу без письмового дозволу газового господарства і виклику на місце виконання робіт його представника;
 & ... Читати далі »
Переглядів: 958 | Додав: gazcn | Дата: 10.06.2011

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входу
Пошук
Друзі сайту