П`ятниця, 03.05.2024, 23:15












ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
 
Головна » 2009 » Липень » 21 » Відключення від газопостачання «Корюківської фабрики технічних паперів» мало законні підстави.
Відключення від газопостачання «Корюківської фабрики технічних паперів» мало законні підстави.
14:56

Травневе відключення від газопостачання «Корюківської фабрики технічних паперів» останнім часом набуло в ЗМІ чималого розголосу. З цього приводу керівництво фабрики розповідає про понесені економічні збитки і шукає винних. Незважаючи на наявну заборгованість підприємства за спожитий газ, за тиждень фабриці відновили газопостачання. Проте обговорення чергового відключення триває і продовжує загострювати і без того напружену ситуацію в газовій сфері.

       На початку березня минулого року вийшла Постанова Кабінету Міністрів України       № 163 про те, що з 1 березня 2008 р. імпортований природний газ реалізується в Україні Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» та її дочірньою компанією «Газ України» за умови проведення споживачами стовідсоткової оплати використаного природного газу. На той час ВАТ «Корюківська фабрика технічних паперів» мала договір на постачання газу з іншою газопостачальною компанією – посередником, яка зобов’язалася поставити імпортований газ з ресурсу ЗАТ «Укргаз-Енерго». Але слід зауважити, що імпортований газ протягом березня місяця 2008 року підприємство отримувало від НАК «Нафтогазу». Звичайно, сплачені посереднику гроші на рахунок фабрики не повернулися, а заборгованість перед ВАТ «Чернігівгаз» існує і по сей день.

    Треба зазначити, що «Чернігівгаз» згідно з умовами договору на поставку газу, на законних підставах, звернувся з позовною заявою до Господарського суду Чернігівської області про стягнення боргу. 29 квітня 2009 року суд задовольнив позовні вимоги.

    В свою чергу, на вимогу ДК «Укртрансгаз», «Чернігівгаз» надав своєчасне попередження про відключення фабрики і  керуючись постановою КМУ №1687 від 08 грудня 2006 року «Про затвердження Порядку пооб’єктного припинення (обмеження) газопостачання споживачам, крім населення», 12 травня припинив постачання газу у зв’язку з заборгованість за поставлений газ. Але зважаючи на те, що «Корюківська фабрика технічних паперів» є одним з найпотужніших і важливих бюджетоутворюючих підприємств області, 19 травня газопостачання на підприємстві відновили.

     Проте проблема і досі невирішена. Судовий процес надалі триває і обидві сторони чекають на рішення судового засідання Київського апеляційного господарського суду, призначеного на 18 серпня.

    Станом на 1 липня 2009 року сума боргу «Корюківської фабрики технічних паперів» складає 832 084 грн. 30 коп. Незважаючи на те, що з моменту його виникнення  пройшло майже півтора року  і зазначена  заборгованість є однією з найбільших серед промислових підприємств області, керівництво ВАТ «Чернігівгаз» дотримується досягнутих домовленостей відносно виконання своїх функцій згідно з вищеназваною Постановою КМУ №1687 до вирішення зазначеного питання в Київському апеляційному господарському суді. Тому постає питання: «Чому керівництво ВАТ КФТП продовжує створювати ажіотаж навколо своїх же несплачених боргів?».

 

Прес-служба ВАТ «Чернігівгаз» 
Переглядів: 894 | Додав: mpet | Рейтинг: 0.0/0 |
Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук