Неділя, 05.05.2024, 01:48












ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
 
Головна » 2008 » Липень » 31 » 6 серпня 2008 року відбудеться Всеукраїнська акція протесту працівників газових господарств України.
6 серпня 2008 року відбудеться Всеукраїнська акція протесту працівників газових господарств України.
18:25
Газовики України вимагають від влади забезпечення нормального функціонування газорозподільчих підприємств України та гідних зарплат для їх працівників.
Викликає занепокоєння ситуацією, яка склалася на газорозподільчих підприємствах, у зв’язку з бездіяльністю влади щодо забезпечення нормального функціонування державних систем газопостачання. Єдиним джерелом фінансування газорозподільчих підприємств є тариф на транспортування та постачання природного газу, в якому закладені і кошти на обслуговування та ремонти державних газопроводів та заробітна плата працівників газових господарств. Зазначимо, що він суттєво не впливає на підвищення ціни на газ для населення та підприємств. На сьогодні тарифи на послуги з розподілу і постачання природного газу як раніше не забезпечують відшкодування ВАТ з газопостачання та газифікації і їх економічно обґрунтованих витрат. Саме зараз іде відповідальний період підготовки до зими. Для забезпечення безаварійного та безперебійного газопостачання, попередження аварійних ситуацій потрібні значні капіталовкладення, а їх просто не вистачає. Також для прикладу, середня заробітна плата працівників ВАТ „Чернігівгаз” складає 1335 грн., що майже на 300 гривень менше ніж середня заробітна плата по Чернігівській області. Через низьку зарлату підприємство втрачає висококваліфікованих спеціалістів, що впливає на якість обслуговування газорозподільчих мереж та споруд на них, та нормального функціонування підприємства. Газовики Чернігівщини завжди гідно працюють і забезпечують безперебійність і безаварійність газопостачання, але більше працювати в таких умовах неможливо. Профспілкова організація ВАТ „Чернігівгаз” та трудові колективи підприємства на сьогодні ведуть активну підготовку до участі у Всеукраїнській акції протесту з обмеженням виконанням всіма підприємствами виробничих функцій ( крім роботи аварійних служб), з метою попередження аварій в системах газопостачання та забезпечення спокою громадян. ЇЇ проведення було вирішено 15 липня 2008 року у Києві на нараді голів правлінь та голів профспілкових комітетів газопостачальних підприємств України. Також створено Координаційний комітет по проведенню Всеукраїнської акції протесту. Незважаючи на страшну катастрофу, що сталася 13 жовтня 2007 року у м. Дніпропетровську, в результаті якої загинули десятки людей та нанесено величезних матеріальних збитків, відповідними державними органами ігноруються закони та інші правові акти, які регулюють діяльність у сфері розподілу та постачання природного газу, забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання і недопущення трагедій.
Прес-служба ВАТ „Чернігівгаз”.
Переглядів: 716 | Додав: mpet | Рейтинг: 0.0/0 |
Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук