Субота, 04.05.2024, 02:53












ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
 
Головна » 2011 » Грудень » 28 » ОБЕРЕЖНО: ГАЗ!
ОБЕРЕЖНО: ГАЗ!
16:53
ОБЕРЕЖНО: ГАЗ!
За даними Держгірпромнагляду на території України упродовж останніх років кількість трагічних подій, пов’язаних з використанням газу, набула загрозливих масштабів і може розцінюватися як надзвичайна. Особливо частими стають випадки отруєння чадним газом з настанням опалювального сезону. Зокрема, станом на 12 грудня 2011року, при використанні газу в побуті в Україні сталося 98 нещасних  випадків, в яких постраждало 196 осіб, з них загинуло - 76 (внаслідок отруєння чадним газом - 73, внаслідок вибуху газоповітряної суміші - 3).  Сумна статистика 2010- го свідчить: в 137 випадках постраждало 291 особи, загинуло 115. За цими сухими цифрами — людське горе: понівечені долі, втрачене здоров`я, майно, зруйноване  житло... Назавжди в пам`яті залишаться великі трагедії, що сталися у Дніпропетровську, Львові, Євпаторії. Приклади трагічних подій від порушення правил користування газом можна навести і по нашій області. В 2010 році мали місце 3 смертельні випадки, а в лютому 2011-го від отруєння чадним газом загинув 19-ти річний юнак в м. Ніжині.
       Треба зазначити, що у порівнянні з багатьма регіонами України на Чернігівщині досягнуто зменшення нещасних випадків. І не останню роль у цьому відіграло підсилення контролю з боку працівників ПАТ «Чернігівгаз» за безпекою газоспоживання.  Взяти, наприклад, ситуацію з відключеннями газу в Ніжині: навесні поточного року при проведенні планово-технічного обслуговування працівники газового господарства виявили серйозні порушення правил безпеки. Найпоширеніші з них: самовільно встановлені газові прилади та відсутність актів на придатність димо-вентиляційних каналів, або ж акт є в наявності, але має негативний висновок. Тобто, відсутня тяга в димоходах, що може спричинити накопичення продуктів згоряння в приміщенні при користуванні газовими приладами. Саме несправні димові канали слугували підставою для відключення водонагрівачів від газу в ніжинських будинках на  вулицях Подвойського і Московській.  В квартирах цих будинків вентканали відповідають вимогам і газовими плитами мешканці продовжують користуватися, а колонками, через непридатність димоходів, користуватися заборонено.
        Прикро, але не всі усвідомлюють, що травматизм від отруєння чадним газом та вибухів побутового газу в нашій країні трапляються частіше, аніж вибухи метану в шахтах. Деякі місцеві ЗМІ навіть намагаються спекулювати на газовій безпеці і роблять гучні заяви, в яких між рядків чітко простежується політичне питання. Тому «Чернігівгаз» радить споживачам не піддаватися на будь-які провокації і не
забувати, що найціннішим для людини є життя і здоров`я.
        Напередодні Новорічних свят і вихідних ПАТ «Чернігівгаз» застерігає: будьте пильними, пам`ятайте, що користування газом в побуті, окрім святкових страв та тепла, при невиконанні правил безпеки може призвести до трагічних наслідків.
        Користуватися газовими приладами можна лише при відкритій кватирці. До включення газу
обов'язково необхідно перевіряти тягу. При зворотній тязі, коли продукти згоряння не виводяться, а залишаються в приміщенні, користуватися газовими приладами заборонено. Після закінчення користування газом не забувайте перекривати крани на газових приладах і перед ними.
         Якщо ви відчули запах газу в приміщенні:                                                                                      
- негайно перекрийте вентилі на газовому приладі і крани подачі газу перед ними;       
- виведіть людей із загазованих та сусідніх приміщень;                                        
 - організуйте провітрювання;                                                                                                                       
- не запалюйте вогню, не паліть, не вмикайте і не вимикайте електрику, не користуйтеся електродзвінками;                         
- викличте аварійну службу газу за телефоном "104".

        Подбайте про дотримання правил - цим Ви убезпечите себе і своїх рідних від біди!       
 Зі свого боку «Чернігівгаз» зробить усе можливе, аби безперебійно постачати газ у Ваші оселі, щоб Новорічні свята Ви зустріли в теплій і комфортній атмосфері.     
        Щиро дякуємо добросовісним споживачам і сподіваємося на плідну співпрацю, ефективне виконання всіх зобов`язань і взаєморозуміння в майбутньому.                                               
 
З наступаючим Новим
роком та Різдвом Христовим!  


З повагою,
 ПАТ «Чернігівгаз»
Переглядів: 1285 | Додав: gazcn | Рейтинг: 0.0/0 |
Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук