Субота, 18.05.2024, 16:41












ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
 
Головна » 2010 » Червень » 4 » Підбиваючи підсумки, плануємо майбутнє.
Підбиваючи підсумки, плануємо майбутнє.
16:54
Про підсумки опалювального сезону 2009-2010 р.р. та заходи по підготовці газового господарства ВАТ «Чернігівгаз» до роботи в осінньо - зимових умовах 2010-2011р.р. йшлося на виїзному засіданні правління облгазу спільно з представниками «Держгірпромнагляду».

Відкриваючи засідання, голова правління Ярова А.А. поінформувала присутніх про порядок денний і окреслила низку завдань, котрі вирішуватимуться протягом наради. Перед тим, як перейти до виступів, керівник вручила начальникам управлінь ключі від 13-ти нових автомобілів спеціального призначення.

Першим на порядку денному розглянули питання про результати комплексної перевірки газового господарства на дотримання «Правил безпеки систем газопостачання», про що присутнім доповів заступник начальника «Держгірпромнагляду» по Чернігівській області Дорошенко С.В.
При обговоренні, доволі гостро постало питання можливого введення планового технічного обслуговування газового обладнання. Починаючи з 1994 року і до сьогодні, роботи проводилися по заявкам споживачів. Повернення планового надання послуг, неминуче вимагатиме суттєвих змін в роботі газового господарства.
По-перше, діючий тариф, затверджений НКРЕ для ВАТ «Чернігівгаз» з 1.05.2010 р., буде покриватися лише на 78 %. Для забезпечення виконання цих робіт, підприємству додатково треба залучити 400 робітників, а в тарифі збільшення фонду заробітної праці не передбачено. Друга проблема, котра виникне у газівників - це отримати доступ до газових приладів абонентів. Досвід роботи показує, що споживачі не завжди охоче допускають в свої оселі працівників газової служби. Якщо ж заплановані перевірки не відбуватимуться згідно графіку, підприємство нестиме додаткові фінансові витрати.
Висновком є те, що нововведення вимагає ретельної підготовки нормативної бази і відповідної документації, яка б дозволила працівникам облгазу максимально ефективно і результативно проводити обслуговування споживачів і разом з цим не працювати збитково. Контролюючі і владні установи мають допомагати і сприяти у цивілізованому та продуманому підході до таких змін.

По другому питанню порядку денного доповів головний інженер ВАТ «Чернігівгаз» Кресь В.І. Детально проаналізувавши роботу газового господарства під час опалювального сезону 2009-2010 року, правління компанії зробило висновок, що управління, райони по газопостачанню і служби були підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період, заплановані заходи по підготовці об’єктів були виконані належним чином. Це дало змогу газівникам забезпечити стабільне та безаварійне газопостачання області протягом опалювального періоду.
Разом з цим, існують і потребують негайного втручання проблемні моменти, які систематично призводять не тільки до порушення системи безпеки, але й викликають складнощі з обліком газу. А саме: самовільне встановлення абонентами обігрівних котлів та газових приладів, використання застарілого газоспоживаючого обладнання (особливо опалювальних печей в будинках , які належать ЖЕКам), неможливість своєчасного отримання актів на придатність до експлуатації димових та вентиляційних каналів від відомчих установ тощо.
Насьогодні, «Чернігівгаз» розробляє План заходів на наступний 2010-2011 р.р., де буде включений весь комплекс робіт, направлений на забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання споживачів області.

Підводячи підсумки діяльності Товариства за 4 місяці 2010 року, голова правління Ярова А.А. звернула увагу начальників на недопрацювання, які заважали управлінням завершити роботу в звітному періоді без збитків. Керівник висловила надію на подальшу плідну та якісну роботу, а також підкреслила важливість докладання максимальних зусиль керівників та виробничих підрозділів на підвищення результативності праці на майбутнє.
Прес-служба

Переглядів: 907 | Додав: gazcn | Рейтинг: 0.0/0 |
Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук