Субота, 04.05.2024, 04:44












ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
 
Головна » 2011 » Вересень » 26 » Оснащення лічильниками житлових приміщень
Оснащення лічильниками житлових приміщень
11:09
До уваги споживачів природного газу!
В червні 2011 року Верховна Рада України затвердила Закон «Про забезпечення комерційного обліку газу» . Він передбачає, що з 1 січня 2018 року, всім категоріям споживачів природний газ може постачатися лише при наявності приладів комерційного обліку. Зокрема, для населення, що проживає у квартирах і приватних будинках, у яких газ використовується комплексно і в т.ч. для опалення, обов'язковий комерційний облік вводиться з 1 січня 2012р.; для підігріву води і приготування їжі - з 1 січня 2016 р.; тільки для приготування їжі - з 1 січня 2018 р.
Роботи по оснащенню лічильниками житлових приміщень будуть проводитися безкоштовно і такі прилади обліку будуть вважатися власністю газопостачальної компанії. Втім відповідальність за збереження та повне відшкодування збитків при його навмисному пошкодженні буде цілком покладатися на споживача.
Для забезпечення дотримання норм законодавства і планомірного виконання робіт, передбачених даним Законом, ПАТ «Чернігівгаз» повідомляє:
В першу чергу, для встановлення лічильника власник житла має написати заяву до управління з експлуатації газового господарства та газифікації за місцем проживання. Жителям Чернігова та Чернігівського району треба звернутися за адресою: м. Чернігів, вул. Гончарова, 11 (дільниця по заміні газових приладів, встановленню лічильників та газифікації).
Заяви реєструються в журналах відповідно до виду споживання природного газу. Згідно дати реєстрації будуть визначатися терміни і черговість встановлення приладу. Після цього абонент очікує на повідомлення від газової служби.
Після отримання повідомлення, для виготовлення проекту (ескізу) необхідно звернутися до проектної групи ПАТ «Чернігівгаз». При собі треба мати проект газифікації будинку (для приватного сектора), технічний план квартири (для багатоповерхівок). Готове проектне рішення (ескіз) надати на дільницю із заміни газового обладнання, встановлення лічильників та газифікації ПАТ «Чернігівгаз» у відповідному районі області.
Громадян, які добровільно не заявили про намір користуватися лічильником, буде офіційно проінформовано про необхідність звернутися до ПАТ «Чернігівгаз».
Оснащення житлового фонду приладами обліку газу буде виконуватися в три етапи:
Першочергово, в помешканнях, де газ використовується комплексно (в тому числі для опалення). Даній категорії споживачів необхідно якнайшвидше подати заяви до газових господарств за місцем проживання.
Наступними обслуговуватимуться абоненти, які користуються водонагрівачами та газовими плитами. Для них законом передбачено термін до 1 січня 2016 року.
На заключному етапі, до 1 січня 2018 року, буде відбуватися оснащення житлових будинків, які мають лише газові плити.
У разі відмови споживачів, зокрема населення, від встановлення лічильників, поставки газу будуть припинятися з дат, зазначених вище. Відмова фізичних осіб-підприємців і юридичних осіб буде слугувати підставою для розірвання в судовому порядку договору на поставку та розподіл газу.
Якщо у визначені строки безкоштовний прилад обліку не встановлений з вини газопостачальної організації, газопостачання не припиниться. Нарахування за спожитий газ буде проводитися згідно норм споживання. Лічильники будуть встановлені пізніше згідно з чергою.
За законом, фінансування відбувається за рахунок газопостачальної організації, відповідного місцевого бюджету та інших джерел не заборонених законом - тобто і за рахунок споживачів. Тому, громадяни, які не хочуть чекати своєї черги, можуть в будь-який час встановити обліковий пристрій за власні кошти.
З будь-яких питань щодо встановлення лічильників природного газу мешканці м. Чернігова та Чернігівського району можуть звертатися за телефонами: 723-124, 723-186,723-087.
Адміністрація ПАТ «Чернігівгаз»
Переглядів: 1385 | Додав: mreg | Рейтинг: 0.0/0 |
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук