П`ятниця, 03.05.2024, 18:05












ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
 
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Необхідність дотримання правил безпеки при користуванні побутовими газовими приладами та апаратами
Необхідність дотримання правил безпеки при користуванні побутовими газовими приладами та апаратами
11:11
Шановні споживачі природного газу!
Напередодні нового опалювального сезону 2011 – 2012 р.р., з метою недопущення аварійних ситуацій, ПАТ «Чернігівгаз» просить звернути особливу увагу на необхідність дотримання правил безпеки при користуванні побутовими газовими приладами та апаратами:
1. Уважно ознайомитися з Інструкцією (керівництвом) з експлуатації газових приладів і апаратів, що встановлені в квартирі або будинку.
 2. Забезпечити цілісність і підтримання в порядку газового обладнання.
3. Слідкувати за нормальною роботою газового обладнання, димоходів і вентиляції, перевіряти тягу до ввімкнення і під час роботи газових приладів за відведенням продуктів згорання газу в димохід.
4. При несправності газового обладнання викликати працівників газового господарства.
5. Закривати негайно крани пальників газових приладів при раптовому перериванні в подачі газу і повідомляти аварійну службу газового господарства.
6. При появі в приміщенні запаху газу негайно припинити користування газовими приладами, закрити крани на приладах і до них, відкрити вікна для провітрювання приміщень, викликати аварійну службу газового господарства.
7. При виявленні запаху газу в підвалах (погребах), під`їздах, у дворі або на вулиці необхідно: повідомити аварійну газову службу за номером – 104; вжити заходи щодо виведення людей із осередку загазованості; до прибуття аварійної бригади організувати провітрювання приміщення.
8. Забезпечити своєчасну перевірку димоходів і вентиляційних каналів з наданням відповідних актів.
 
Споживачам забороняється:
1. Виконувати самовільну газифікацію будинку (квартири, садового будиночка), перестановку, заміну і ремонт газового обладнання.
 2. Виконувати перепланування приміщень, де встановлені газові прилади.
3. Вносити зміни в конструкцію газових приладів, змінювати улаштування димових і вентиляційних систем (каналів) заклеювати вентиляційні канали, замуровувати "кишеню” і люки, що призначаються для очищення димоходів.
4. Відключати автоматику безпеки і регулювання, користуватися газом при несправних газових приладах, автоматиці, арматурі і газових балонах.
5. Користуватися газовими приладами при зачинених кватирках, жалюзійних решітках, решітках вентиляційних каналів, щілинах під дверима ванних кімнат і кухонь, при відсутності тяги в димоходах і вентиляційних каналах.
6. Залишати працюючі газові прилади без нагляду, крім розрахованих на безперервну роботу і що мають для цього відповідну автоматику.
7. Допускати до користування газовими приладами дітей дошкільного віку, а також осіб, що не знають правил користування цими приладами.
8. Прив`язувати до газопроводів мотузки і навантажувати їх.
9. Використовувати газ і газові прилади не за призначенням. Користуватися газовими плитами для опалення приміщень.
10. Користуватися приміщеннями, де встановлені газові прилади, для сну і відпочинку.
11. Використовувати відкритий вогонь для виявлення витоку газу.

Також, з метою безперебійного постачання природного газу, збереження тепла і затишку у Ваших оселях, просимо своєчасно здійснювати розрахунки за використаний природний газ!
Переглядів: 1276 | Додав: gazcn | Рейтинг: 0.0/0 |
Календар новин
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук